Australiër belooft tegen 2050 te stoppen met drinken

De drinker uit Sidney

De drinker uit Sidney

Kennelijk solidair met de ernstige klimaatbeloftes, uitgesproken op COP26 te Glasgow, is de man overstag gegaan. The Shovel vertelt:

 

 

Een man uit Sydney heeft een ambitieus doel gesteld om zijn alcoholconsumptie binnen de komende 29 jaar geleidelijk uit te faseren, als onderdeel van een indrukwekkend plan om zijn gezondheid te verbeteren. Volgens zijn programma zal Greg, 73, weliswaar nog een tijd blijven drinken zoals normaal, maar tegen 2049, wanneer hij 101 wordt, naar een nulsaldo gaan. Hij heeft zijn vrienden verzekerd dat zijn drinkafspraken op de korte en middellange termijn niet zullen veranderen.

Taylor benadrukte dat de overschakeling op niet-alcoholische dranken niet overhaast mag gebeuren: “het is niet realistisch om plots over te stappen op nul alcohol. Dit vereist een gestage, gefaseerde aanpak met een overgangsperiode van minstens twintig jaar,” zei hij, en hij voegde eraan toe dat hij op korte termijn wellicht extra zal moeten investeren in bierconsumptie, om ervoor te zorgen dat zijn avondjes uit geen gevaar lopen.

Bovendien kan Greg ook drankkredieten inbrengen die hij heeft verdiend op de dagen dat hij de afgelopen veertig jaar niet heeft gedronken, wat betekent dat de werkelijke einddatum voor nulconsumptie in werkelijkheid 2060 kan zijn. Om de overgang te vergemakkelijken heeft Taylor een tweede bierkoelkast gekocht die hij beschrijft als een ‘capture and storage’-installatie.

Lees het hele verslag bij The Shovel -26/10/2021